Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Foto: Thomas Carlén
Tortellini med basilika och spenat

4 portioner

Basilika & spenatsås med färsk tortellini, snabblagad.

Ingredienser
2 pkt tortellini
1 kruka färsk basilika
70 g färsk babyspenat (1 påse)
2 tsk salt
1 msk flytande matfett
5 dl mjölk
3 msk mjöl
2 krm salt
1 krm svartpeppar
4 tomater
2 mozarellaostar á 125 gram
2 tsk olivolja

Gör så här
• Skiva tomaterna och lägg på ett fat
• Skär mozzarellaosten i skivor och varva med tomaterna.
• Strimla ca 10 basilikablad och lägg på tomater och mozzarellaost
• Häll lite olivolja över tomat, mozzarella och basilikasalladen
• Hacka resterande basilikablad grovt
• Hacka spenatbladen grovt
• Häll mjölk och mjöl i en annan kastrull
• Vispa ihop till en slät sås.
• Häll i salt och peppar
• Koka upp såsen. Sänk till medelvärme
• Låt såsen sjuda 5 minuter rör sakta då och då
• Lägg i basilikan och spenaten i såsen
• Häll rikligt med vatten till tortellinin i en kastrull
• Sätt på vattenkastrullen på spisen
• Salta vattnet med 2 tsk salt
• Koka upp vattnet och sänk sedan värmen till medel
• Lägg i tortellinin i det kokande pastavattnet
• Koka enligt anvisningen på paketet
• Häll av tortellinin i durkslaget
• Blanda tortellinin med såsen, rör runt
• Servera tortellinin med tomatsalladen och servera genast.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu