Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Apelsinbakad fiskfilé med potatismos

4 portioner

Ingredienser
600 g torskfilé eller annan fiskfilé
1 apelsin, tvättad
1 dl olivolja
salt och peppar

800 g skalad potatis av mjölig sort
50 g babybladspenat
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl varm mjölk
1 dl olivolja
salt och peppar

Gör så här
Lägg fiskbitarna i en ugnssäker form. Tvätta apelsinen noga och riv apelsinskalet på den fina sidan av rivjärnet, blanda skalet med olivoljan och pensla blandningen på fisken, salta och peppra. Pressa apelsinen och häll saften i formen.

Tillaga i ugn, 175° i ca 10 minuter eller till innertemperaturen är 50-52° (använd gärna digital termometer). Ta vara på skyn från fisken som sås.

Skala och koka potatisen. Blanda curry och olivolja och gör ett potatismos med mjölk och curryolja smaksatt med salt och peppar. Blanda i övriga ingredienser.