Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Ljummen potatissallad med grön pesto

Kallskuren kalkon och grönsallad

4 portioner

Tillagningstid ca 30 minuter

Ingredienser
900 g färskpotatisar, små
½ dl grön pesto
½ tsk salt
1 krm peppar

8-12 skivor rökt kalkonkött

1 påse blandsallad
1ask, 200 gr, cocktailtomater
½ gurka

3 dl gräddfil

Gör så här
1. Skölj och borsta potatisarna rena från jord.
2. Lägg dem i grytan och häll på vatten så att det täcker potatisen.
3. Sätt på plattan på högsta värmen och låt koka upp.
4. När vattnet kokar, lägg på locket och sänk till medelvärme på plattan.
5. När potatisen kokat klart så häller man av vattnet.
6. Lägg i pesto, salt och peppar i grytan och lägg på locket.
7. Blanda runt potatisen och kryddorna genom att skaka rejält på grytan.
8. Skölj sallad, tomater och lägg i en skål.
9. Skär gurkan i skivor och lägg i dem i samma skål.
10. Lägg upp skivad kalkon på ett fat.
11. Häll upp gräddfilen i en skål.
12. Servera den ljumma potatissalladen med kalkon, sallad och gräddfil.




Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu