Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Wraps med couscous och bönor

4 portioner

Den saftiga, lite syrliga salladen i wrap passar som huvudrätt och även som utflyktsmat. Salladen är somrig och passar jättebra till grillat eller falafel. Grilla t ex halloumi eller grönsaksbiffar till om du vill ha det vegetariskt. Naturligtvis passar salladen även bra till kyckling, fisk eller kött.

Ingredienser
2 dl couscous (gärna fullkorn)
2 dl vatten
2 tsk grönsaksfond (el ½ grönsaksbuljongtärning)
1 msk rapsolja

4 dl kokta kidneybönor (en förpackning á ca 400g)
1 liten röd lök
4 tomater
1 gul paprika
2 msk nypressad citronsaft (från ½ liten citron)
½ dl hackad persilja (frusen går bra)
2 krm svartpeppar
2 krm salt

Till servering
4 stora tortillas (gärna fullkorn)
500 g keso
6-8 Salladsblad

Gör så här
1. Mät upp couscous i en skål.
2. Koka upp vatten.
3. Häll vatten, grönsaksfond (tärning) och olja över couscous. Rör om och täck över med ett lock/fat.
4. Låt det stå i 5 minuter.
5. Häll bönorna i ett durkslag och skölj bort spadet.
6. Skala löken och hacka den fint.
7. Tvätta tomaterna och skär dem i små bitar.
8. Tvätta paprikan och ta ur kärnorna. Skär den i små bitar.
9. Pressa saft ur citronen.
10. Blanda i skålen couscous, bönor, lök, tomat, paprika, citronsaft, hackad persilja, mynta, svartpeppar och salt. Smaka av.
11. Skölj salladsbladen.
12. Lägg ett bröd på varje tallrik och lägg salladsblad på varje bröd.
13. Lägg couscoussallad som en bred sträng på ena delen av varje bröd.
14. Keso läggs på.
15. Vik ihop bröden som en wrap så de är lätta att äta.

Variation: Du kan använda vilka bönor eller linser du vill.