Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Matig tonfisksallad

4 portioner

En saftig, vacker och smakrik tonfisksallad som ger mycket mättnad.

Ingredienser
130 g färsk spenat (eller annan sallad)
1 förpackning vita bönor
250 gram cocktailtomater
1 gul paprika
1 liten röd lök
2 burkar tonfisk i vatten (á 185 g)
2 msk kapris
Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk vinäger
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Tillbehör:
4 hårdkokta ägg
Bröd

Gör så här
1. Lägg äggen i en kastrull och slå på kallt vatten så det täcker äggen.
2. Koka upp äggen på hög värme.
3. När vattnet koka sätt på lägsta värmen.
4. Låt äggen koka i 7 minuter.
5. När äggen kokat färdigt - slå bort vattnet och häll på kallt vatten så äggen kallnar.
6. Skölj spenaten och lägg den på ett salladsfat.
7. Häll bönorna i ett durkslag och skölj under rinnande kallt vatten.
8. Lägg bönorna på salladsfatet.
9. Tvätta tomaterna och skär dem i bitar.
10. Tvätta paprikan, ta ur kärnorna och skär i små bitar.
11. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
12. Lägg tomaterna, paprikan och rödlöken på salladsfatet.
13. Låt tonfisken rinna av i ett durkslag.
14. Lägg tonfisken och kapris på salladen.
15. Blanda ihop olja, vinäger, salt och peppar i ett litet glas.
16. Häll dressingen över salladen.
17. Skala äggen och dela dem i halvor.
18. Servera salladen med ägghalvorna och bröd.