Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kycklingfilé med couscous och fetaavokado-kräm

4 portioner
Tillagningstid: ca 25 min

4 minutfiléer av kyckling
Smör och olja till stekning
Salt och peppar

Fetaavokado-kräm
1 paket fetaost (ca 150 g)
1 avokado
1 1/2 dl fet naturell yoghurt, t ex turkisk

Couscous
5 dl hönsbuljong
2 1/2 dl couscous
2-3 grillade paprikor (köp färdiga)
1 stor gul lök
75 g bladspenat

Gör så här:
Mixa fetaost, avokado och yoghurt till en slät kräm. Ställ åt sidan. Koka couscousen i hönsbuljong, i övrigt enligt anvisningar på paketet.
Skär paprikan i mindre bitar och strimla löken. Krydda kycklingen och stek i smör och olja, ca 3 min per sida. Lägg i löken efter halva tiden. Låt fräsa tills den är mjuk och börjar få färg.
Tillsätt spenaten och fräs hastigt. Lyft över kycklingen på tallrikar. Sväng runt grönsakerna med paprika och couscous. Salta och peppra. Servera Minutfilén med couscous, grönsaker och fetaavokado- kräm.

Smaklig måltid!