Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Fläskkotlett med potatis, gräddsås, kokt broccoli och inlagd gurka

En klassisk maträtt med stekt fläskkotlett, gräddsås, kokt potatis, kokta morötter och inlagd gurka.

4 portioner

Ingredienser:
4 kotletter utan ben
2 msk flytande matfett
2 krm salt
1 krm peppar

Sås:
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond (el 1 köttbuljongtärning)
2 tsk kinesisk soja
2 msk Maizena

Tillbehör:
Kokt potatis, sallad, inlagd gurka

Gör så här:
1. Blanda vatten och Maizena i en liten gryta med en visp så att det blir slätt. Koka upp.
2. Häll i matlagningsgrädde och soja.
3. Smula i buljongtärning.
4. Låt såsen koka upp samtidigt som du rör i såsen hela tiden.
5. När såsen kokar upp stänger du av plattan och drar grytan åt sidan.
6. Sätt stekpannan på spisen och häll i flytande matfett.
7. Sätt plattan på högsta värmen.
8. När matfettet börjar bli ljusbrunt så lägger du i fläskkotletterna.
9. Sänk till medelvärme.
10. Stek dem ca 4 minuter på ena sidan. (timer)
11. Strö 1 krm salt och lite av pepparn på kotletterna.
12. Vänd kotletterna och stek dem 4 minuter på andra sidan. (timer)
13. Strö 1 krm salt och lite av pepparn på kotletterna.
14. Servera fläskkotletterna med sås, potatis, sallad och inlagd gurka.