Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Ajvargratäng med cashewnötssallad

4 port

Ingredienser
4 portioner mat korn (3 dl)
6 dl vatten
2 msk grönsaksfond
½ purjolök
1 fänkål
250 gram broccolibuketter
2 msk matolja
2 vitlöksklyfta
1 dl Ajvar Relish
1 tsk krm salt
2 krm mald svartpeppar
4 tomater
2 dl riven ost

Sallad

6 dl blandsallad
2 dl strimlad purjolök
1 dl gram cashewnötter
2 dl Ber Lotti bönor (eller annan sort)
2 msk matolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
½ krm mald svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka 4 portioner matkorn enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt 1 msk grönsaksfond i vattnet.
3. Skölj och finstrimla ½ purjolök. Spara en tredjedel till salladen
4. Dela 250 g broccoli i små buketter.
5. Skär bort roten och de övre, grova stjälkarna av 1 fänkål och grovhacka fänkålen.
6. Hetta upp 2 msk olja i en gryta.
7. Lägg i purjolök, broccoli och fänkål.
8. Pressa i en vitlöksklyfta.
9. Fräs grönsakerna under omrörning i 3 minuter.
10. Rör ner de kokta matkornen och 1 dl ajvar relish. Krydda med 2 krm salt och 1 krm mald svartpeppar.
11. Smörj en ugnsfast form.
12. Häll i grönsaks- och matkornsröran i formen.
13. Skiva 4 tomater och lägg tomatskivorna överst i formen.
14. Strö över 2 dl ost.
15. Gratinera mitt i ugnen ca 15min.
16. Sallad;
17. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en skål.
18. Häll i 6 dl blandsallad och purjolöken.
19. Häll i 1 dl cashewnötter och 2 dl bönor.
20. Blanda.
21. Duka bordet.