Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Stekta äggnudlar med
kryddiga frikadeller

 

    1 pkt äggnudlar, kokta

    2 svenska ägg

    4 st sticklök

    1 morot, tunt skuren

    Soja

    Olja

    Frikadeller:

    300 g blandfärs

    1 ägg

    3 cm ingefära, riven

    1 vitlök, riven

    Ev 1 hackad röd chilifrukt

    Salt och peppar

    Sesamolja, droppar

    Kycklingbuljongtärning

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Sätt på en kastrull med vatten och häll i sesamoljan och buljongtärning. Forma små köttbullar av färsen och lägg ner dem i vattnet, slå av värmen och låt dem ligga tills de är färdigkokta, ca 5 minuter.

Hetta upp en stor stekpanna med oljan, stek äggnudlarna så de får färg. Tillsätt äggen och rör runt så ägget steks. Vänd i morot och lök och smaksätt med soja. Vänd i köttbullarna vid servering.

Tips: Gott att äta som en kall sallad.

 

Foto: Katja Ragnstam

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu