Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Äggwrap med smakrik fyllning

Perfekt utflyktsmat! Packa också ner knapriga grönsaker, frukt eller fruktsallad och kallt vatten i flaskor. Är du hungrig och behöver mer energi så lägg omeletten på ett runt tunnbröd innan den rullas ihop med fyllningen.

Per portion:

Omelett:
2 svenska ägg
1 msk skurna örter, t ex dill och körvel
Salt och peppar
Smör eller olja att steka i

Fyllning:
50 g getost
2 msk tjock yoghurt
1 msk rostade pinjenötter
1/2 msk torkade tranbär
1/2 avokado
Sallad 

Vispa ihop äggen lätt och krydda med örter, salt och peppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek en tunn omelett. Vänd den när den börjar stelna och stek ytterligare en minut. Lägg på tallrik att kallna. Mosa getosten med yoghurt. Blanda ner nötter och tranbär och smaka av med lite salt och peppar. Fyll omeletten med oströra, avokado och sallad.

 

Recept: Katja Palmdahl, matkreatör och krögare

Foto: Katja Ragnstam