Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Kryddiga lammfärsbiffar med bulgursallad och yoghurtdressing
4 portioner
500 g lammfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk smör
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk sambal oelek
2 msk fransk senap
1 dl färska örter, t ex salvia, timjan, oregano, finhackade
½ tsk salt
Bulgur:
3 dl bulgur
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse Ruccolasallad, ca 70 gram
100 gram cocktailtomater
Dressing:
2 dl turkisk yoghurt
1 kruka färsk mynta, hackad
salt och malen svartpeppar
Gör så här:
Lammfärsbiffar:
Skala och riv den gula löken grovt på rivjärn.
Blanda samman färs, riven lök, pressad vitlök, potatismjöl, mjölk, sambal och senap.
Krydda med örtkryddor och salt.
Forma till biffar och stek i resterande smör.
Bulgursallad:
Koka upp vatten med buljongtärning och lägg i bulgur.
Låt sjuda ca 10 minuter.
Blanda ruccolasallat, halverade tomater med bulgurn.
Dressing:
Blanda ingredienserna till dressingen och servera till biffarna och bulgursalladen.
 
Foto: Arne Adler