Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Tofu i het kokossås 4 port

Ett enkelt sätt att laga något annorlunda och gott

400 g fast tofu

150g sockerärtor

1 röd paprika

1 stor purjolök

2 msk rapsolja

1 tsk sambal oelek

Ca 1 msk röd currypasta

200 g kokosmjölk + 2 dl vatten (alt 4 dl lätt kokosmjölk)

3 msk japansk, ljus soja

 

1. Skär tofun i kuber, ca 2 x 2 cm. Ansa och strimla sockerärter, röd paprika och purjolök, spara lite av det gröna på purjolöken till garnering.

2. Stek tofun i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat. Hetta upp resten av olja och fräs kryddorna någon minut, lägg i sockerärter, paprika och purjolök och fräs ytterligare en liten stund. Häll över kokosmjölk. Tillsätt soja. Låt puttra ca 2 min. Vänd i tofun.

4. Servera med nudlar.