Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Broccolisoppa 4 port
 
En härligt, krämig soppa som har purjolök och broccoli som huvudingridienser. Lite annorlunda än andra grönsakssoppar eftersom den även innehåller pasta. Antingen använder man okokt pasta som får koka med i soppan – eller använder pasta som blivit över från någon tidigare måltid.
 
1purjolök
½ msk matfett
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
½ dl makaroner (okokta)
250g broccoli
1 dl matlagningsgrädde
örtsalt efter smak
 
Gör så här:
Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj ur den noga. Strimla i tunna strimlor.
 
Fräs purjolöken i matfettet på svag värme i en kastrull i några minuter.
 
Häll på vatten och buljongtärningar. Låt koka upp. Lägg i makaroner och låt koka i ca 5 minuter.
 
Skölj och skär broccolin i små bitar. Lägg ner den i soppan och koka ytterligare 5 minuter (om broccolin är förvälld och djupfryst behöver den bara koka i 2-3 minuter).
 
Häll i grädde och smaka av soppan med örtsalt.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu