Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Pitabröd med fyllning!

Pitabröd (ca 10 st)
1 påse torrjäst (12 g)
3 dl vatten
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk olja
ca 10 dl vetemjöl

Blanda torrjäst, vetemjöl (börja med 10 dl tillsätt sedan mer om det behövs, degen ska bli smidig men inte kladdig) och salt.
Slå över vatten och mjölk (ca 45 grader) samt oljan.
Kör degen i en matberedare ca 5 minuter.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Baka ut till 10 runda pitabröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa på nytt i ytterligare ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft) och grädda tills bröden fått fin färg ca 7-10 minuter.

På bilden finns ett vegetarisk pitabröd fyllt med stekt ägg, fetaost, tomat, sallad och ärtskott. Brödet till höger är fyllt med högrev (långkokt), inlagd rödlök, vitlökssås, champinjoner, sallad, majs och ärtskott.
Tips på annan fyllning kan vara: köttbullar och hemgjord coleslaw, korv och grönsaker eller en bönröra med grönsaker.

Passar mycket bra att ta med sig på utflykt!
Anna Karin Adriansson