Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Krispig kyckling med klyftpotatis, kall sås och sallad

4 portioner

Uppskattad tid: ca 1 timma

 

Ingredienser:

2 msk rapsolja

8 bitar urbenad lårbensfilé av kyckling (ca 7-8 hg)

2 dl Kesella/Kvarg 10 %

2 tsk Dijonsenap

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

5 dl Cornflakes

 

Sås:

3 dl turkisk yoghurt

3 msk Mango Chutney

1 msk riven ingefära

 

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader

Smörj ugnsformen med 1 msk rapsolja

Blanda Kesella(Kvarg), dijonsenap, salt och svartpeppar.

Lägg i kycklingen i Kesella(Kvarg-)röran och blanda runt så att alla bitar blir täckta med Kesella(Kvarg-)röran.

Lägg över kycklingen i ugnsformen.

Mät upp Cornflakes och krossa den lätt med händerna.

Strö över krosset över kycklingen.

Ställ in formen i ugnen. Ca 30 minuter

 

Gör såsen.

Blanda turkisk yoghurt med Mango Chutney och riven ingefära.

Servera med klyftpotatis i ugn och en grönsallad.