Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Pitabröd med hummus och tomat
2 portion

Ingredienser:

1½ dl konserverade, kokta kikärtor (ca ½ förpackning á 380 g )

½ vitlöksklyfta

1 msk Raps- eller olivolja

1 msk färskpressad citron (½ citron räcker till dubbel sats)

½ krm svartpeppar

1 krm salt

2 krm spiskummin 

Till servering:

2 pitabröd

1 tomat

1 avocado

Några skivor röd lök

2-4 blad sallad 

Gör så här:

Skölj salladsbladen och torka dem på hushållspapper.

Pressa saften ur ½ citron.

Sätt silen ovanpå en skål och häll i kikärtorna så spadet silas från.

Skölj kikärtorna under rinnande kallt vatten.

Lägg i mixerbägaren: 1½ dl kikärtor, ½ vitlöksklyfta, 1 msk olja, 1 msk pressad citron, ½ krm svartpeppar, 1 krm salt och 2 krm spiskummin.

Mixa med mixerstaven så det blir slät konsistens. Se till så även bitar som sitter på kanten av bägaren mixas. Ta ut stickkontakten.

Rör med en sked i mixerbägaren och smaka av. Om hummusen är för tjock så späd med lite vatten.

Skär ett snitt i varje pitabröd så det blir som en ficka.

Tvätta och skär tomaten i tunna skivor.

Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur avokadoköttet med en sked. Skär avokadoköttet i skivor.

Skär ev några tunna skivor av rödlök.

Duka bordet.

Lägg salladsblad i varje pitabröd. Fyll bröden med hummus. Peta också in tomatskivor, skivad avokado och ringar av rödlök.

Ät gärna en frukt till. 

Hummus är en kikärtsdip med smak av vitlök, citron och spiskummin. Gott till matiga smörgåsar eller som dip till mat och grönsaker i bitar. För den som inte har mixerstav kan hummus också köpas färdigt i butiken.

 

 

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu