Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Tortilla med kycklingsalsa och keso
 
2 portion
 
Ingredienser:
50 g djupfrysta, tinade sockerärtor (ca 1½ dl frusna)
1 tomat (eller 8 småtomater)
1 dl majs
100 g stekt eller grillat kycklingkött (eller salladskyckling)
2 msk frusen, klippt gräslök
1 msk sweet chilisås
1 krm svartpeppar
½ krm salt
 
Till servering:
2 fullkornstortilla, mediumstora
1 dl keso
1 morot
1 frukt
 
Gör så här:
1.      Sprid ut 2 dl frusna sockerärtorna på en tallrik så de börjar tina.
2.      Skala moroten och skär den i stavar. Dela frukten i bitar. Lägg moroten och frukten på en liten tallrik.
3.      Tvätta tomaten och skär den i bitar. Häll bort det mesta av tomatfröerna och vätskan.
4.      Skär de frusna sockerärtorna i bitar.
5.      Lägg i en skål: tomaterna, majs, kycklingköttet, tomaterna, sockerärtorna, gräslök, sweet chili sås, salt och svartpeppar.
6.      Blanda.
7.      Lägg en fullkornstortilla på varje tallrik.
8.      Lägg kycklingsalsan på tortillans ena halva.
9.    Klicka på ½ dl keso på varje tortilla och vik ihop. Håll ev ihop bröden med en servett.
10.  Servera tortillan med morot och frukt i bitar. 
 
Kycklingsalsan är också god i pitabröd eller tunnbröd.
Smaksätt gärna med någon örtkrydda som variation.
Använd färdigstek kyckling eller köp t ex tärnad salladskyckling som finns i frysdisken.
 
 

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu