Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Lammytterfilé med grönsakscouscous
4 portioner

500 g putsad kotlettrad (ytterfilé)
salt och malen vitpeppar
1 msk flytande matfett
½ citron, saften

Grönsakscouscous:
3 dl couscous
3 dl vatten
1 dl passerade tomater
2 tsk ajvar relish
salt och malen vitpeppar
2 morötter, tunt slantade
1 zucchini, tunna skivor
1 msk olivolja
2 dl kokta kikärter
½ dl russin

Gör så här
Krydda köttet och stek i matfett ca 5 minuter. Låt vila i folie 15 minuter.
Grönsakscouscous:
Koka upp vatten, tomater och ajvar relish. Häll blandningen över couscousen och låt dra under lock 3 minuter.
Fräs morötter och zucchini i olja och krydda med salt och peppar. Blanda ner grönsaksfräs, kikärter och russin i couscousen.
Skär köttet i diagonala skivor och pressa citronsaft över. Servera med grönsakscouscous.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu