Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Picknicksallad, 4 port
    6 svenska ägg
    1 ask körsbärstomater
    1/2 bunt rädisor
    1/2 päron
    1/2 gurka
    2 hg kokt eller rökt skinka
    1 dl gröna ärtor
    1 l blandad sallad
    Dressing:
    1,5 dl turkisk yoghurt
    1 msk dijonsenap
    2 msk mangochutney
    Salt och lite chili
Rör ihop ingredienserna till dressingen. Lägg äggen i kallt vatten och koka i fyra minuter. Spola dem i kallt vatten sedan. Halvera tomaterna och skiva rädisorna tunt. Skär päron och gurka i tunna bitar. Skär skinkan i bitar. Blanda alla ingredienser till salladen i en stor skål. Skala äggen och skär i klyftor och toppa salladen med dem. Krydda med salt och peppar.