Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Strimlad kotlett med två sorters sås
4 portioner

500 g putsad kotlettrad (ytterfilé), strimlad
smör

Marinad:
½ msk citronskal, finrivet
2 tsk salt
½ msk farinsocker
1 klyfta vitlök, pressad eller finhackad
1 tsk anisfrö, lätt krossade

Till grytan:
1 burk körsbärstomater
½ dl soltorkade tomater, finhackade
1 tsk koncentrerad mörk kalvfond
1 burk stora vita bönor, sköljda och avrunna,
1 dl löst packade färska basilikablad, grovhackade

Till servering:
pasta
bladspenat med parmesan och muskot
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och marinera 1 timme. Rör om en gång under tiden.
Klappa köttet lätt med hushållspapper så att ytan blir helt torr. Hetta upp smör i en panna tills det är nötbrunt. Bryn köttet hastigt och ta upp det.
Slå körsbärstomaterna i pannan. Vänd ner soltorkade tomater och kalvfond. Låt puttra utan lock ca 5 minuter. Vänd ner vita bönor och låt puttra i ytterligare några minuter. Vänd ner kött och rör om. Strö över basilika.
Servera med pasta och grönsaker.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu