Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Tempe – gott och variationsrikt från växtriket
Tempe är en helt naturlig vegetarisk produkt som används i matlagningen på ungefär samma sätt som quorn, sojabitar, kött, fågel eller fisk. Den kan stekas, wokas, ugnsbakas och ingå i olika grytor.
Smaken är ganska neutral med dragning åt frisk mild svamp och en del anser att den smakar lite fläsk. Den neutrala smaken gör att den lätt kan smaksättas med olika marinader och kryddor. Den har en trevlig konsistens som ger ett visst tuggmotstånd som brukar uppskattas av både veganer och blandkostare.

Tempe är en anrik asiatisk produkt som vanligen traditionellt görs på fermenterade sojabönor. Den är tillverkad av kokta och skalade sojabönor som ympas med jästsvampen Tempe kan också tillverkas av andra sorters baljväxter och spannmål. Det finns t ex en speciell sorts lupin, så kallad sötlupin, som kan användas för att tillverka tempe.  

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu