Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Äggröra – en klassiker att njuta av
De flesta förknippar troligen äggröra med lång och njutningsfull hotellfrukost eller brunch. Men äggröra fungerar även som lunch eller kvällsrätt tillsammans med grönsaker, bröd och gärna t ex rökt makrill, rökt, torkade eller kokt skinka eller varför inte kalkon. Beroende på tillbehören kan det bli vardag eller fest.
Äggröra är en maträtt som i grunden består av en smet med ägg och salt som hälls i en kastrull eller stekpanna med smält matfett och tillagas under ständig och försiktig omrörning. Den skall bli krämig och len och ätas nylagad. Det finns delade meningar om hur den bästa äggröran lagas, men gemensamt brukar vara att den skall tillagas på ganska svag värme. Den skall aldrig stekas så den får färg.
De flesta människorna gillar äggröra. Det är också bra att den kan lagas i små mängder när bara en eller två skall äta. Ägg finns ofta hemma i kylskåpet att falla tillbaka på när tiden är knapp eller magen skriker efter något att äta. Ägg är dessutom både billigt, näringsrikt och klimatsmart.
När någon varit sjuk och börjar friskna till finns det maträtter som känns lent, gott och stärkande att äta. Äggröra brukar uppskattas då. Det är ofta välkänt och behöver inte kryddas så mycket för att smaka riktigt gott.
Recept på äggröra »