Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Kycklingkebabspett med chiliyoghurt, couscoussallad med mynta, pistagenötter och sultanrussin

4 portioner
Tillagningstid: 15-20 min

400 g kycklingfärs
8 blötlagda bambugrillspett
Salt
1 ägg
2 tsk anchochili
2 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
Cous cous sallad
2 dl cous cous
2 dl vatten eller buljong
3 msk hackade pistagenötter
4 msk sultanrussin (vita russin)
2 msk mynta
2 msk koriander
1 dl rostad lök
Saft och skal från 1 citron

Chiliyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk harissa
½ dijonsenap
Salt

Blanda alla ingredienser och smaka av
Tillagning
Blanda ihop färsen med salt och ägg. Tillsätt kryddorna och gör gärna ett stekprov och smaka av. Rulla sedan färsen till långa ”korvar” och stick in spettet i mitten och grilla ca 2 min på varje sida. Vill du vara säker så använd en termometer och kolla. Vid 75° är spetten klara.

Cous cous
Koka upp vattnet eller buljongen och slå över cous cousen och täck med lock (plastfilm funkar bra) Låt svälla i ca 15 min. Låt svalna. Blanda sedan i övriga ingredienser och smaka av med citronjuice och salt.

Smaklig måltid

Källa: Kronfågel