Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Rågbröd med äggfyllning 

4 portion

Ingredienser:
4 ägg
2 dl frusna ärtor
1msk frusen hackad dill
1msk frusen hackad gräslök
½ dl matyoghurt eller kvarg
1 krm svartpeppar
½ dl kaviar
4 salladsblad
4 dubbla rågbröd med surdeg


Gör så här:
1. Lägg de frusna ärtorna i skålen så de tinar.
2. Hårdkoka äggen, ca 7 min.
3. Bred kaviar på bröden.
4. När tiduret ringer: Ta kastrullen till diskhon och häll på kallt vatten.
5. Låt äggen ligga i det kalla vattnet tills de är kalla. Skala äggen.
6. Lägg äggen i skålen med ärtorna och hacka äggen grovt med en gaffel.
7. Lägg i skålen: 1 msk dill, 1 msk gräslök, ½ dl matyoghurt och 1 krm svartpeppar. Blanda ihop allt med en sked.
8. Lägg ett salladsblad på två av brödskivorna.
9. Bred äggfyllningen på två av brödskivorna. Täck med den andra brödskivan.



Servera gärna smörgåsen med en frukt och en morot.

En macka som är bra att ta med sig.
Lätt att göra på ingredienser som kan finnas hemma.

 

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu