Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Trekantsmackor med makrill - och äggfyllning

Det här behövs till 4 port:
8 skivor mörkt formbröd
8 minitomater
1 orange paprika, strimlad
Fyllning:
2 små brk makrill i tomatsås, 50 gram
4 ägg
2 msk kesella
2 msk lättmajonnäs
2 morot, riven
2 msk dill, fryst och hackad
2 krm salt
1 krm mald svart peppar

Gör så här:
1. Hårdkoka äggen i ca 7 min.
2. Häll av det varma vattnet och häll kallt vatten på äggen så att de kallnar.
3. Hacka sönder äggen
4. Skala moroten och riv den fint på rivjärn.
5. Öppna burken med makrill och tag upp makrillen. Lägg den i en skål och mosa sönder den med en gaffel.
6. Lägg i det hackade ägget i skålen
7. Lägg i den rivna moroten i skålen
8. Lägg i skålen; 2 msk fryst, hackad dill, 2 msk kesella, 2 msk lättmajonäs, 2 krm salt, 1 krm mald svartpeppar.
9. Lägg ut två brödskivor på en skärbräda.
10. Bred fyllningen på bröden.
11. Lägg de andra två brödskivorna på och tryck till.
12. Skär de båda dubbelmackorna tvärs över – så att det blir 4 trekanter.
17. Servera med minitomater och orange paprika i strimlor.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu