Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Använd våffeljärnet på olika sätt

Du kan göra det lite festligt med matiga våfflor som äts med gräddfil, hackad rödlök och rökt lax, räkor eller rom. Det blir bra som en lunch- eller kvällsrätt eller i en mindre mängd som förrätt. Våffelmackor och rotfruktsvåfflor passar till vardagsmiddagen. Och att äta våfflor som dessert eller till kaffe är en klassiker. 

Firandet av Våffeldagen lär ha två olika ursprung. Dels att det är Jungfru Marie bebådelsedag som är en kristen högtid som är den dag då Maria genom ärkeängeln Gabriel fick reda på att hon var havande med Jesus. Dels att vårdagjämningen infaller 25 mars, som också kan kallas vårfrudagen.
Om Vårfrudagen uttalas lite slarvig kan det med lite god vilja uppfattas som våffeldagen. Hur som helst så är det gott med våfflor. Så plocka fram våffeljärnet och använd det till våfflor av olika slag, till middagsvåfflor, dessert eller våffelmackor.

Länkar:

Krispiga raggvåfflor

Spenatvåfflor med lax, räkor eller rom 

Våffelmackor 

Färgglada plättar, kan med fördel även gräddas i våffeljärn

Goda äggvåfflor

Frasvåfflor på olika sätt

Våfflor med bönmjöl