Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Limemarinerad grillad makrill

4 port

Att grilla makrill är riktigt gott. Marinera den gärna innan grillningen och grilla den enklast i ett halster så den inte faller sönder och ner i glöden.

500-600 g makrillfilé (helst jämnstora filéer)
½ dl rapsolja
1 msk riven ingefära
rivet skal och saft av ½ lime (eller citrron)
1 klyfta vitlök
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

 

Blanda marinaden i t ex en plastpåse. Skölj makrillfiléerna och lägg dem i marinaden. Se till att marinaden kommer åt alla filéerna. Låt filéerna marinera i  minst en timme i kylskåpet. Vänd på påsen då och då och se till att marinaden kommer åt.

Torka av det mesta av marinaden från filéerna innan de läggs i halser och grillas. Salta och peppra lätt. För lite mer färg så strö över lite paprikapulver. Grilla ca 4-5 minuter per sida. De är färdiga när de har en kärntemperatur på 52 grader. 

Servera med färskpotatis och tzatziki, potatissallad eller grillade potatisar (kokade innan de grillas). Finns det plats på grillen så grilla gärna med t ex sparris och tomater.

 

 

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu