Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Pastasallad med kyckling till buffé

En sallad som är lätt att förbereda och passar på buffé eller som huvudrätt under den varmare måltiden. Skall många serveras så kan det vara bra att servera nötterna vid sidan om. Pasta drar ofta åt sig av dressingen då den förbereds, så gör gärna lite extra dressing som kan blandas ner strax före garnering och serveringen så salladen inte upplevs som torr.

Ca 20 port på buffé, ca 8 port som huvudrätt

500 g pasta, penne

2 grillade kycklingar
1 röd paprika
3 dl matyoghurt
1 dl majonnäs
½ dl mango chutney
1 bit purjolök, ca 5 cm
2 tsk curry
1 tsk salt
300 g majskorn, burk eller frusna tinade

100 g cashewnötter

Garnering:
1 apelsin
Mangoldskott
Krussallad eller spenat

1. Koka pastan enlig anvisning på förpackningen. Spola av med kallt vatten och låt pastan rinna av.

2. Ta bort skinn och ben från kycklingarna. Skär köttet i mindre bitar.
3. Kärna ur och strimla paprikan. Låt majsen rinna av eller tina den. Ansa och finstrimla purjolöken.
4. Blanda yoghurt och majonnäs och smaka av med mango chutney, curry och salt. Vänd i kyckling, paprika, majs, purjo och ev nötter eller låt nötterna vara vid sidan om. Smaka av.
5. Skölj apelsinen i ljummet vatten och skär den i klyftor. Riv salladen i bitar och lägg den på ett fat tillsammans med mangoldskotten. Lägg på pastasalladen och garnera med apelsinklyftor.

 

Förbered dagen före: Grilla och dela kycklingen i mindre bitar. Koka pastan. Blanda till dressingen.