Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Wraps med kikärtor, feta, avokado och tahinidressing

4 port

Smakrika och lite tuggiga wraps med tahinidressing. Tuggmotstånd i de nötsmakande kikärtorna, sälta och syrlighet från feta och oliver, krämighet från avokado, saftighet från tomater och den spännande dressingen. Bara du har lagom mogna avokado så ornar sig resten.

8 tortillas, gärna fullkorn
150 g feta
2 mogna avokado
250 g kokta kikärtor, ca 3 dl (ca 1 förpackning färdigkokta)
2 msk pressad citron
1 krm svartpeppar
1 liten rödlök
2 tomaterEv salladsblad eller spenat

Tahinidressing:
2 msk slät tahini (av skalade sesamfrön)
2 msk pressad citronsaft
2 msk oliv- eller rapsolja
2 msk vatten
Ev 1 krm salt

 

 

Sätt ugnen på 150°C om du inte har mikrovågsugn (då kan bröden värmas där strax innan serveringen). Slå in bröden i aluminiumfolie och lägg på ett galler i ugnen så de blir varma medan fyllningen görs.

Skär fetaosten i tärningar. Dela och kärna ur avokadon. Skär ett rutmönster med en kniv i avokadoköttet och gröp sedan ut med matsked så blir det färdiga tärningar. Häll av och skölj kikärterna. Blanda kikärter och fetatärningar med citronjuice och peppar. Rör försiktigt ner avokado.

Skala och halvera rödlöken. Skär den och tomaterna i skivor.

Dressing: Skaka ihop tahini, citronjuice, olja och vatten i en glasburk med lock. Tillsätt Späd med vatten till en lagom krämig konsistens. Smaksätt ev med salt, men tänk på att fetaosten och oliverna är salta.

 

Ta ut bröden och fördela lite sallad och avokadoblandning på mitten av varje bröd. Toppa med lök, oliver och tomat. Ringla över tahinidressingen, vik in botten på tortillan, rulla ihop och servera genast. Linda gärna en servett runt om så blir det lättare att äta. Skall de tas med på utflykt så är det bra med lite aluminiumfolie runt.