Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Pannacotta är en dessert som är enkel att förbereda och först och främst är den otroligt god. I olika säsonger kan olika typer av bär, frukt och kryddor serveras till. Till midsommar är det självklara valet jordgubbar (eller smultron).
I detta recept är receptet mjölk- och laktosfritt och passar även veganer och de som undviker gelatin. Havre”grädden” kan bytas mot olika typer av mejerigrädde och växtbaserade alternativ. Använd svensk grädde eller havregrädde med ca 12 % fett som är gjord på svensk havre, tillsammans med närodlade bär blir den en blågul klassiker. Tänk på att havregrädde ska vara glutenfri om den ska serveras till glutenintoleranta.
4 port
Pannacotta:
2½ dl Oatly i Mat eller annan gräddvariant
3 msk Gelésocker
½ tsk vaniljsocker
Limemarinerade bär:
½ l jordgubbar
1 msk socker
½ lime
Garnering: T ex mynta, citronmeliss eller ev jordgubbe med blomfnaset kvar. Rostad kokos eller flagad mandel är andra alternativ.
Variation: Vaniljsockret kan bytas mot olika kryddor som t ex lite kardemumma eller anis eller också smaksättas med kakao.
Havregrädde är vanligen inte gjord på ren havre och passar inte den som är mycket känslig mot gluten.
Läs mer: