Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kidneybönsbiffar med feferoni

Vegobiffar som är gjorda på enkla ingredienser som kokt potatis, kokta kidneybönor och smaksatta med t ex feferoni, timjan och spiskummin. Något av en favoriträtt - förutom att de är goda och har tuggmotstånd så håller de ihop bra. Dessutom är det ett utmärkt sätt att ta hand om potatisresterna. Servera dem med t ex wokade grönsaker och en kall sås eller matiga sallad. Potatis och bönor finns redan i biffarna.
Vet du förresten att det finns svenskodlade kidneybönor?!

4 port

6 dl kokta kidneybönor (ca 2 förp á ca 400 g)
600 g kokt, potatis (kall gär bra)
½-1 dl hackad feferoni
1 dl pumpakärnor, valfritt
2 tsk timjan
1 msk spiskummin
3 msk potatismjöl
salt
peppar
 

Häll av och skölj bönorna. Mixa hälften av dem i matberedare eller med mixerstav. Skär resten av bönorna i ungefär hälften.
Mosa potatisen lite slarvigt med en gaffel. Det bidrar bara till lite konsistens med bitar.
Hacka feferonin.
Blanda bönor, potatis, feferoni med potatismjöl och kryddor. Blanda ev ner pumpakärnor för extra tuggmotstånd. Smaka av smeten.
Forma till ca 12 biffar. Stek dem på medelvärm i olja eller flytande matfett. Låt dem få yta innan de vänds.

Servera med t ex wokade grönsaker och en kall sås eller en matig sallad, t ex cole-slaw.
 

 

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu