Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Jordgubbssallad med grillade getostsnittar

En jordgubbssallad som kan serveras som en lättare lunch- eller kvällsrätt. Passar också på buffé, till grillat, chark eller bönor. Eller varför inte som liten förrätt. Som förrätt räcker det med färre antal snittar, som middag behövs fler.

3-4 port som lunchrätt, 5-6 port som förrätt

Sallad:
500 g färska jordgubbar
150 g sallad, blandad eller spenatblad
50 g valnötter eller pinjenötter

Dressing:
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung eller agavesirap
1½ msk rödvinsvinäger eller balsamico
3 msk rapsolja, helst kallpressad
Svartpeppar

Getostsnittar:
4-8 skivor bröd eller glutenfritt bröd (gärna surdegsbröd med lite grovt mjöl i)
100-150 g getost

 

  1. Sätt ugnen på högst värme och grill.
  2. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela getosten på bröden.
  3. Blanda ihop dressingen.
  4. Skölj salladen och dela den ev i bitar. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna och varva dessa på ett uppläggningsfat med sallad och nötter. Ringla över dressingen.
  5. Gratinera mackorna hög upp i ugnen i 1-3 minuter. Passa väl! Med grillen på tar de färg på nolltid. Dela bröden i trekanter och servera till salladen.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu