Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Jordgubbdessert med citrus, basilika och mynta

Alltså, den här desserten är så god! Jättegod! Jordgubbar som gifter sig med citrus, lite mynta och basilika och serveras med exempelvis gräddfil smaksatt med lite vanilj. Lätta att förbereda och servera till många. Enjoy!

4 port

1 l jordgubbar
ca 2 msk brun farin eller råsocker
rivet skal ca ca ½ apelsin (smaka dig fram så det inte blir för beskt)
saft från 1 pressad apelsin
2-3 msk hackad färsk mynta
2-3 msk hackad färsk basilika

Servera med gräddfil eller matyoghurt smaksatt med lite vanilj och eventuellt lite florsocker.


Skär jordgubbarna i bitar. Blanda dem med socker, apelsinskal och saft i en skål. Låt dra en stund. Blanda ner mynta och basilika. Smaka dig fram så det inte blir för mycket av kryddorna. Lägg över i portionsglas eller portionsskålar.

Servera med gräddfil eller matyoghurt som är smaksatt med lite vaniljsocker och florsocker. Vispad grädde går också bra. Eller vaniljlass.

 

Mer om jordgubbar , Rabarber och jordgubbssmoothie med ingefära , Pannacotta för alla med limemarinerade jordgubbar , Jordgubbssmoothie , Jordgubbssallad med getostsnittar , Kladdkaka med jordgubbar till