Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

MatGlad och MatGlad-helt-enkelt

Receptapparna MatGlad och MatGlad-helt-enkelt är fantastiska motivations- och inspirationsverktyg för alla som är nybörjare i köket. Ja för alla som av olika anledningar tycker att det är svårt att följa ett vanligt recept. De härliga, aptitretande matbilderna i kombination med de lättförståeliga, pedagogiska recepten ökar direkt lusten att laga mat. Och det blir lätt att lyckas! Recepten från MatGlad finns också som vanlig kokbok.

Recepten i MatGlad-apparna består av en hel måltid där både huvudrätt och tillbehör lagas så att de blir klara samtidigt. Allting presenteras i kronologisk ordning och det blir inga överraskningar på slutet.

MatGlad-apparna har blivit en succé och har idag laddats ner ca 200 000 gånger. Båda apparna är kostnadsfria och kan laddas ner till läsplattor och smartphone av i iOS och Android. De finns också som webversion ioch kan alltså även användas i dator.

Receptappen MatGlad är ett hjälpmedel på lätt svenska för att kunna planera och laga dagens måltider. Maträtterna presenteras med härliga, aptitretande bilder och på ett pedagogiskt sätt leds man genom planering och tillagning.

 

 

Receptappen MatGlad-helt-enkelt är en vidareutveckling av MatGlad för den som inte kan läsa. Här presenteras rätterna både i form av bild, film, text och tal. ”MatGlad-helt-enkelt” är förpackad i en modern, tilltalande och användarvänlig form i linje med ”Design för alla”.

 

 

 Kokboken MatGlad bygger på appen MatGlad. Alla recept presenteras och tillagas i kronologisk ordning. Målet är att alla, oavsett förkunskaper, ska kunna följa ett recept på egen hand. MatGlad ger inspiration, tips och receptförslag för både vardag och fest. Kokboken innehåller över 100 lättlagade recept. Kokboken kan köpas via bokhandelsn ordinarie kaneler och via Hushållningssällskapets webbutik.

 

 

 

Konceptet MatGlad består av flera olika delar som mer utförligt presenteras på hemsidan matglad.nu. Där presenteras också utbildningsmaterial MatGlad e-skola som främst är avsedd för personal inom funktionshinderverksamheten och middagskonceptet Välkommen på middag.

Hushållningssällskapet Västs matkonsulter har tillsammans med sakkunniga inom mat- och funktionsnedsättning samt representanter från LSS-verksamheten i Alingsås Kommun och Borås Stad tagit fram och bearbetat material och de recept som ingår i MatGlad.

Hushållningssällskapet Väst äger och har det övergripande ansvaret för MatGlad. MatGlad har bearbetats i samarbete med föreningarna FUB, Grunden Media, Primacura Media och boende på servicebostäder i Alingsås Kommun och Borås Stad. Under utvecklingen av MatGlad, har materialet testats av testpar i Alingsås kommun, Borås stad och gymnasiesärskolan i Alingsås.

 

Läs mer om hela konceptet MatGlad