Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Pepparkaksmuffins "för alla"

Pepparkasksmuffins är snabbt och enkelt att fixa som ett litet advents- och julinspirerat fika. Detta receptet är extra enkelt eftersom det bara rörs ihop. Och goda är de också. Jag har provat att göra dessa med både glutenfritt mjöl och med växtbaserad ersättning för fil och matfett med gott reslutat.Just detta recept innehåller inte några ägg. Muffinsen kan därför fungera bra att servera till många olika grupper; de som äter glutenfritt, mjölkfitt, äggfritt och till veganer. Och alla nadra förstås.

12-15 st

2½ dl socker
3½ dl vetemjöl(eller glutenfritt alternativ)
1 rsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
2½ dl filmjölk (eller motsvarande växtbaserad produkt)
1 msk lingonsylt
½ dl flytande margarin (ev mjölkfritt)

Florsocker, frusna lingon

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sätt 40 muffinsformar på en plåt.
  3. Blanda samman alla torra ingredienserna och tillsätt filmjölk, margarin och lingonsylt. Rör till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i 40 muffinsformar.
  5. Ställ plåten i mitten av ugnen, grädda i cirka 10 min.
  6. När de svalnat, pudra över lite florsocker och garnera ev med några lingon.

 

Den som vill göra dessa muffins extra festliga kan täcka dessa muffins med glasyr. Blanda ca 150 g färskost (av Philadelfiatyp), 2 dl florsocker och 1 tsk pressad cirron eller ½ tsk vaniljsocker. Smaka av och bred ut frostingen på de kalla muffinsen.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu