Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kokboken MatGlad låter alla lyckas i köket

På begäran finns nu recepten i den prisbelönta appen MatGlad även i bokform. MatGlad guidar genom hela matlagningen från början till den färdiga måltiden där både huvudrätt och tillbehör lagas så att allt blir klart samtidigt. Allting presenteras och tillagas i kronologisk ordning. Målet är att alla, oavsett förkunskaper, ska kunna följa ett recept på egen hand.

Kokboken MatGlad kompletterar appen MatGlad genom att recepten här presenteras på ett sammanfattande och överskådligt sätt. Genom sitt pedagogiska upplägg och sin design gör MatGlad det lätt för alla att laga mat och lyckas i köket! Många har efterfrågat MatGlad som en vanlig kokbok och nu finns den här!

Kokboken MatGlad liknar inga andra kokböcker!
I denna kokbok lagas hela måltider från grunden steg-för-steg. Tillagningen av samtliga delar av måltiden är involverade i matlagningen och man får inga överraskningar på slutet som att det man just har lagat ska serveras med något som inte nämnts tidigare. I våra recept är tillagningen av tillbehören varvat med de andra momenten så att allt blir klart samtidigt.

Här köper du kokboken
Du köper Kokboken MatGlad i Hushållningssällskapets webbutik på shop.hushallningssallskapet.se
Kokboken MatGlad finns också att köpa på på Adlibris, Bokus och Votums förlag.

I kokboken MatGlad har vi valt ut de 100 bästa recepten från appen.
MatGlad ger inspiration, tips och receptförslag för både vardag och fest. Det finns kapitel för soppor, sallader, vegetariskt, fisk, kött, fredagsmys med mera och ett helt nytt kapitel med matiga mackor. MatGlad är perfekt för det lilla hushållet, alla recept är för två portioner, men kan lätt dubbleras till fyra. I kokboken finns många allt-i-ett-rätter, alltså där hela måltiden lagas i en gryta eller i en form. Det finns också traditionella recept på husmanskost i förenklad stil som köttbullar, kålpudding och stekt fläskkotlett.

MatGlad är kokboken som passar både barn, ungdomar och vuxna, allt från nybörjare till lite mer vana matlagare. Lockas av de härliga matbilderna och av hur lätt det är att laga mat!

MatGlad har uppmärksammats på flera sätt genom bland annat Post- och Telestyrelsens Innovationspris, Sveapriset, Arvsfondens Guldkornspris och Västra Götalandsregionens Folkhälsopris.
 

Läs mer om MatGlad.

Margareta Frost-Johansson, Utvecklingsledare Mat/Hälsa, redaktör
Hushållningssällskapet Väst

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu