Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Prisregn över Matlabbet  

”Best in the World”

Boken Matlabbet och Hushållningssällskapet Hallands matkonsult Martina Jönsson prisades vid kokböckernas Oscarsgala ”Gourmand World Cookbook Awards” med en bronsplats. Priset delades ut i Yantai, Kina 27 maj. De tre böcker som når pallplatsen har rätt att använda ”Best in the World” om sin bok.

– Det känns galet skoj och helt fantastiskt, säger Martina Jönsson.

Gourmand World Cookbook Awards kan närmast likna kokböckernas olympiska spel eller som kokböckernas Oscarsgala. Det finns deltagande finalister från 134 länder och det totala antalet finalister uppgår till 1372. Dessa representerar mindre än 3 % av det totala antalet böcker som publiceras årligen över världen.

– Att ens nå en finalplats var enormt stort, med tanke på alla böcker som ges ut och alla som skickas in till tävlingen, berättar Martina.
– Det delades ut priser i 90 olika kategorier och juryn berättade att kategorin för barnkokböcker är den som börjar bli mest populär, med mest tävlande bidrag och svårast att bedöma. Så därför känns det extra roligt att bli uppmärksammad och prisad, fortsätter Martina.

Matlabbet fick i dagarna även Hjärta mjölks stipendium 2018 med följande motivering: Matlabbet sprudlar av nyfikenhet och sprider matglädje till många på ett kreativt och lustfyllt sätt. Inga gränser sätts för barnens fantasi och vi gläder oss åt att Matlabbet ser dem som kompetenta proffs. Det blir tydligt i Matlabbets bok, där allt innehåll är ”utvärderat och godkänt av barn”.

Matlabbet har tidigare blivit tilldelad andra pris som Årets Måltidslitteratur av Måltidsakademins Biblioteksstiftelse och var Sveriges nominering i kategorin ”Mat till barn och unga” i den nordiska tävlingen EMBLA Nordic Food Awards.

Matlabbet – goda experiment för hungriga barn är en experimentbok där barn får använda sina sinnen för att utforska och upptäcka smakernas fantastiska värld. Syftet med boken är att väcka barns intresse för mat och att lägga grunden till goda matvanor i framtiden. Boken bygger på ett projekt finansierat av Allmänna
Arvsfonden.

– Det har varit en väldigt intressant och spännande upplevelse! Och ett väldigt bra avslut med Bäst i världen-titel till Matlabbet, säger Martina Jönsson.

Läs mer om Matlabbet – goda experiment för hungriga barn 

eller direkt på

matlabbet.nu.

 

Juni 2018

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu