Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Lyssna på podden Möt din Mat - Om mat från frö till tallrik 

Vi tror att mer kunskap om maten och hur den blir till gör att vi blir mer rädda om själva råvaran och miljön runt omkring oss.

I podden Möt din Mat får du följ med till kunniga och engagerade odlare och andra som berättar hur produktionen går till. Du får höra kunniga hortonomer och matkonsulter på Hushållningssällskapet som ger intressanta fakta och råd om olika råvaror - från frö till tallrik. Varje avsnitt är fokuserat på en råvara i taget. Vi lär oss om odling och matproduktion, om råvaran som mat och näring samt diskuterar olika miljöaspekter. I slutet av varje avsnitt får hobbyodlaren tips och råd. Men mat är ju också mycket njutning så smak, doft och minnen kopplat till mat är också naturliga inslag i programmet.

Intresset för vad vi äter har ökat både ur hälso- och miljöperspektiv. Samtidigt är det inte så vanligt att vi själva odlar vår mat eller att vi känner den som producerat eller lagat vår mat, och då blir maten lätt ganska anonym. Det vill vi råda bot på!

Vi som gör programmet är hortonomer och matkonsulter på Hushållningssällskapet Väst

Lyssna på Möt din Mat, direktlänk »

Läs mer om podden Möt din Mat »

Så lyssnar du på podden Möt din Mat »

Kontakt:                   
motdinmat@hushallningssallskapet.se

Marie Hanson, hortonom 0521-72 55 25
Eleonor Schütt, matkonsult, 0521-72 55 62
Stina Månsson, hortonom, 0521-72 55 43
Cecilia Sassa Corin, matkonsult, 0521-72 55 61