Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Blomkålstaboulleh

När blomkålen har säsong och bra pris kan den här salladen passa bra. Citron, mynta, persilja och saftiga grönsaker är gott tillsammans med den milda kålen. En sallad som är enkel och god att laga.

4 port

1 mindre blomkålshuvud, ca 500 g utan blast
1 citron, saften
1 msk rapsolja
1 röd paprika
½ färsk gurka
3 tomater
3 salladslökar eller 1 rödlök
1 knippa persilja
2 msk hackad färsk mynta (eller ca ½ msk torkad)
½ tsk salt
1-2 krm svartpeppar

  1. Skölj alla grönsakerna.
  2. Dela blomkålen i bitar. Hacka kålen som grov bulgur i matberedare eller riv grovt på rivjärn.
  3. Pressa citronen och slå saften över blomkålen. Häll även över rapsolja.
  4. Skär paprika och gurka i små bitar.
  5. Ta bort kärnorna ur tomaterna och skär tomatköttet i små bitar. Är tomaterna köttiga och inte innehåller så mycket lösa kärnor behöver det inte tas bort.
  6. Hacka rödlöken fint eller skär salladslöken i runna ringar.
  7. Hacka persilja och mynta fint.
  8. Blanda alla ingredienser och smaka av med kryddor.
  9. Servera med en yoghurtbaserad vitlökssås till det du råkar vara sugen på eller har hemma. Falafel och tunnbröd? Kycklingklubbor och brytbröd? Någon form av kryddig korv och krispiga potatisklyftor?

 

Läs mer om blomkål , Rostad blomkålsröra |Blomkålspizza med grönsaker och smak av citron  | Pizza Bianco med tunnhyvlad blomkål | Potatis och blomkålssoppa med bacon | Blomkålssoppa med curry