Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Fisk med smakrikt rödbetsfräs
Servera valfri, stekt fisk med en smak- och färgrik fräs av syrliga rödbetor, salt kapris, umami från ansjovis och söt fräst lök. Tillsammans med t ex potatis och syrad gräddprodukt blir det jättegott och saftigt.
2 port
ca 250 g fiskfilé, t ex sej, torsk eller spätta (2 portionsbitar)
½ dl vetemjöl (eller ströbröd)
½ tsk salt
lite peppar
1 msk flytande matfett
Rödbetsfräs:
½ gul lök, ca 50 g
50 g inlagda rödbetor ca 1 dl
1 msk kapris
15 g ansjovisfilé (ca 3 st)
1 msk flytande matfett
Till servering: 1 dl gräddfil eller liknande, kokt potatis och säsongens grönsaker.
Receptvariation: Smaksätt rödbetsfräset med hackad dill, persilja eller gräslök strax före serveringen. Har du inte hapris hemma kan hackad saltgurka vara ett alternativ.