Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Adventsmys med enkel fika

Ljus, ljusslingor och gemenskap kan lysa upp i adventstid. En promenad lyfter humöret även om det är lite grått och mörkt. Det är mysigt att ta med advenstfika ut, t ex kaffe, alkoholfri äppleglögg och snabbakade pepparkakasmuffins.

Eller gå inomhus för fika. Plocka fram våffeljärnet och gör pepparkaksvåfflor som är enkla att göra på få ingredienser som du kanske redan har hemma. Servera våfflorna med rårörda lingon och grädde eller vaniljglass. En annan julig variant är att smaksätta våfflorna med saffran. Eller tillhör du dem som föredrar mer naturella våfflor serverade med godaste sylten och vispad grädde?

Föredrar du något lite matigare kanske du bjuda på tunnbrödsrullar eller saffranshummus som serveras på fröknäcke.

Scones är andra snabbakade godsaker som med fördel kan innehålla 1/3-½ grahamsmjöl. Smaksätt dem med t ex saffran eller anis och fänkål för extra julkänsla. En ost du gillar till. Inte behövs det mer än så?
Gör några chokladbollar baserade på nötter och torkad frukt och servera som det lilla söta.

 

Saffranshummus med picklad rödlök , Pepparkakamuffins , Kryddig äppledryck , Julglögg alkoholfri, Kryddig kaffedrinkPepparkaksvåfflor frasiga , Fröknäcke , Ingefärsbollar , Scones , Chokladbollar av nötter och frukt , Chokladbollar med havre och solroskärnorTunnbrödsrullar med variation