Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Adventsmys med enkel fika

Ljus, ljusslingor och gemenskap kan lysa upp i adventstid. En promenad lyfter humöret även om det är lite grått och mörkt. Det är mysigt att ta med advenstfika ut, t ex kaffe, alkoholfri äppleglögg och snabbakade pepparkakasmuffins.

Eller gå inomhus för fika. Plocka fram våffeljärnet och gör pepparkaksvåfflor som är enkla att göra på få ingredienser som du kanske redan har hemma. Servera våfflorna med rårörda lingon och grädde eller vaniljglass.

Föredrar du något lite "nyttigare" kanske du bjuda på saffranshummus som serveras på fröknäcke. Scones är andra snabbakade godsaker som med fördel kan innehålla 1/3-½ grahamsmjöl. Smaksätt dem med t ex saffran eller anis och fänkål. En ost du gillar till: Inte behövs det mer än så?
Gör några pepparkaksbollar baserade på nötter och torkad frukt och servera som det lilla söta.

 

Saffranshummus med picklad rödlök , Pepparkakamuffins , Kryddig äppledryck , Julglögg alkoholfriPepparkaksvåfflor frasiga , Fröknäcke , Ingefärsbollar , Scones , Chokladbollar av nötter coh frukt