Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Melonsallad med jordgubbar och gryn
4 port som ensamrätt, ca 8 port på buffé
En somrig och saftig sallad som kan ätas som ensamrätt med bröd och något pålägg, som tillbehör till grillat, olika vita ostar eller chark eller på en buffé. Receptet kan varieras mellan olika gryn, melontyper och nötter eller frön. Passa på innan jordgubbssäsongen är slut!
3-4 port quinoa, gärna svensk, eller andra gryn
rivet skal och saft av 1 citron (eller lime), helst ekologisk
2 msk rapsolja
salt
lite svartpeppar
1 dl rostade hasselnötter (eller andra nötter/mandel/frön)
ca 1 kg vattenmelon (eller annan sort)
½-1 l jordgubbar
60-70 g färsk babyspenat
1 knippe rädisor
ev lite tunt skivad rödlök eller vårlök