Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Grön kryddsalsa med citruston

4 port

När du tröttnat på gräddfilssåser, ketchup och majonnäsbaserade dressingar till burgare och biffar eller fisk är detta en saftig och smakrik salsa som lyfter maten till nya höjder. Eller vill du bara ha lite variation och en ny smakupplevelse? Kanske har du just nu tillgång till dina egna färska kryddor och då passar det jättebra att hacka ihop den här fräscha och pigga kryddsalsan.

1 kruka färsk koriander
1 kruka färsk mynta
1 knippa persilja
1 grönt äpple, i bitar
4 salladslökar
2 grön chili, finhackade (mängd beroende på hur het chilin är)
1 msk färskpressad limejuice
½ msk rapsolja
salt
ev lite peppar

  1. Skölj, torka och finhacka koriander, mynta och persilja.
  2. Kärna ur ett äpple och hacka det fint.
  3. Ansa salladslöken och skär den i tunna ringar.
  4. Dela chilin och ta bort kärnorna. Hacka den fint.
  5. Pressa lime så det blir ca 1 msk juice.
  6. Blanda alla ingredienser. Smaka av med lite salt och ev peppar. Kanske behövs lite mer juice.