Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Salladen kan äta tillsammans som en ensamrätt. En gräddfilssås smaksatt med vitlök är aldrig fel att servera till. Lägg till falafel, korv, grillat eller ost om du vill. Eller servera salladen i wraps tillsammans med t ex keso eller liknande.
När du ändå kokar linser så passa på att koka mycket och frys sedan ner i lagom stora portioner. Använd en sort som inte kokas sönder så lätt, t ex Gotlands-, Korall eller Delikatesslins. Får du inte tag i svenska linser kan beluga- eller puylinser användas.
4 portioner
2 dl svensk quinoa (okokt)
1½ dl okokta gotlands-, korall- eller delikatesslinser eller andra linser, ca 3 dl kokta
1 liten röd lök
3-4 tomater i bitar
1 gul paprika i bitar
2-3 msk färskpressad citron- eller limejuice
1 dl hackad persilja
1 msk rapsolja
Salt, svartpeppa
ev mynta eller annan örtkrydda
Servera med: Salladsblad, tortillas (gärna fullkorn) eller pitabröd, keso eller kall vitlökssås
Rödbetssallad med linser och örtkeso, Linssallad med dill och squash , Linssoppa , Saftiga vegoburgare , Potatisfrestelse med feta , Köttgryta från mellanöstern , Potatisgratäng med höstsmak ,