Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Frutti görs oftast på kall risgrynsgröt eller mannagrynsgröt. Här gör vi en näringsrik och glutenfri variant med krossad eller hel bovete som grund. Blanda med yoghurt och smaksätt med t ex vanilj och citron. Urbra rätt att äta som frukost eller ha med som mellanmål. Den kan också serveras som dessert efter t ex soppa. Ät den gärna med bär, frukt eller sylt och kanske hackade nötter, frön eller kokos. För en krämigare variant kan lite vispad grädde blandas i.
Detta kan också vara en utmärkt resträtt när kokta gryn eller gröt blir över från frukost eller lunch.
2 dl helt eller krossat bovete, gärna svensk
4-5 dl vatten
2 krm salt
3-4 dl matyoghurt eller liknande
ca 2 msk socker eller florsocker
1½ tsk vaniljsocker
ev lite pressad citronjuice eller citronskal
Servera med sylt eller bär
Servera med valfria bär eller sylt. Strö gärna över lite rostade solroskärnor eller hackade nötter.