Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Julklappstips! Ett Gott Liv – Smart och enkel mat för seniorer

Nu är den nya kokboken från Mat och Hälsa på Hushållningssällskapet Västra klar.

Ett Gott Liv är en kokbok som ger inspiration för den som vill njuta av god och omväxlande mat hela dagen. Men den är lika mycket en kokbok för den som tycker om att äta hälsosamt med guldkant! I den här kokboken finns recept på både välkända och nya maträtter som väcker nyfikenhet och ger smaklökarna stimulans och kanske en oväntad positiv överraskning.

Kokbok​en är i första hand till för seniorer. Men boken passar också till exempel för anhöriga och personal som arbetar inom äldreomsorgen.

Redan vid vid 65 år behöver kroppen lite mer protein än tidigare och aptiten och smakupplevelsen kan förändras.
Kokboken innehåller aptitretande recept som förutom att de är goda också gör gott. Rätt mat ökar inte bara välbefinnandet, bra mat i magen ökar också möjligheten att bibehålla styrka, balans och viktiga funktioner så länge som möjligt.
Om någon blir sjuk, tappar orken och aptiten kan det vara svårt att äta lika mycket som tidigare. Då är det viktigt att komplettera de mindre portionerna mat med kraftfulla och lättätna mellanmål och det kan vara effektivt att berika maten. Dessa anpassningar finns som förslag i kokboken, , för den som behöver det. 

Kokboken kan köpas från Hushållningssällskapets webshop eller på andra ställen där böcker säljs.