Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Grön inspiration med GoGlad Receptbok

I GoGlad receptbok finns cirka 50 recept på smarriga maträtter med grönsaker, frukt och bär i fokus. Alla recept med läckra matfoto och välkända ikoner från rörelsespelet GoGlad.

Recepten är skrivna steg-för-steg på enkel svenska och är utvecklade med tydliga anvisningar.
Grönsaker och frukter som odlas i spelet och används i maträtterna presenteras på de sista sidorna. Där står hur de kan användas, förvaras och när de har säsong.

Recept som finns i receptapparna MatGlad eller MatGlad-helt-enkelt har sina loggor överst till höger om receptnamnet på receptsidorna.

Receptboken GoGlad har finansierats av Stiftelsen Praktiska Hushållsskolans Donationsfond. Det digitala rörelsespelet GoGlad har utvecklats av Hushållningssällskapet Västra och Dihm AB med finansiering från Allmänna Arvsfonden.

Beställ ett tryckt exemplar av GoGlad receptbok här (betala via swish eller faktura) 

eller

Ladda ner GoGlad Receptbok kostnadsfritt och laga något gott! 

Om rörelsespelet GoGlad

GoGlad är digitalt spel som inspirerar till mer rörelse på ett roligt och enkelt sätt. Det laddas ner och spelas på smartphone Motivationen för att röra på sig stärks genom gamification, spelets kraft. I spelet odlas flera sorters grönsaker, frukter och bär virtuellt på platser som spelaren förflyttar sig emellan. Det som skördas ingår i olika maträtter. Genom att laga olika maträtter i appen kommer spelaren vidare till nästa nivå i spelet. För den som vill laga och äta maträtterna ”på riktigt” finns recepten samlade i GoGlad Receptbok. I spelet kan man även lägga till GoGlad-vänner och få belöningar. 

Alla instruktioner är på enkel svenska och kan läsas upp. Det är ett spel för alla och kan spelas individuellt eller i grupp. Läs mer på goglad.nu