Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Tunnbrödsrullar med lax eller skinka

Att göra små munsbitar av tunnbröd är både enkelt och gott. Fyllningen kan varieras i det oändliga. Enkelt, gott och matig att ha på picknick eller som mellanmål. Eller några färre som aptitretare eller förrätt. En omtyckt liten rull med god fyllning. 

Tunnbrödsrulle med lax och pepparrotsost


Här fylls tunnbrödet med rökt lax och krämig pepparrotsost.

16 bitar

2 mjukt tunnbröd
ca 2 dl ruccolasallad eller annan valfri sallad 
1 dl pepparrotsost 
4 skivor lax 

  1. Bred pepparrotsost på tunnbrödet.
  2. Lägg laxskivorna på tunnbrödet
  3. Fördela sköljd ruccola/annan sallad över laxen på tunnbröden.
  4. Rulla ihop tunnbröden och skär i skivor.

 

Tunnbrödsrulle med mjukost, skinka och morot

Alla goda ting är tre! En tunnbrödsrulle men krämig mjukost, god skinka och morot som bidrar med lite tuggmotstånd, saftighet och vitaminer.

16 bitar

2 mjukt tunnbröd
½ dl mjukost (valfri smak)
1  morot 
2 msk hackad gräslök
4 skivor rökt skinka eller kalkon

  1. Skala och finriv moroten.
  2. Bred mjukosten på tunnbrödet.
  3. Fördela den rivna moroten och gräslöken på tunnbrödet.
  4. Lägg på skinkskivor alt kalkonskivor.
  5. Rulla ihop tunnbrödet och skär bitar.

 

Variation: Fyll rullen med krämig cole-slaw och solroskärnor, skagenröra, rödbetssallad eller någon form av bönröra, t ex hummus.