Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Carambagryta
6-8 portioner

1 kg benfri nötbog eller högrev
3 msk smör
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
3 dl vatten
2 msk soja
2 köttbuljongtärningar
4 vitlöksklyftor
6 tomter eller 1 burk hela tomater
100 g caramba- eller kabanosskorv
200 g färska champinjoner
1 dl svarta oliver

Redning:
0,5 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 dl grädde

Gör så här
Skär köttet i 2 cm stora bitar. Bryn dem i en stekpanna och lägg över dem i en gryta.Salta och peppra. Häll över vattnet och sojan. Lägg ner köttbuljongtärningarna.
Skala och hacka vitlöksklyftorna och tillsätt dem. Skålla de färska tomaterna.
Skär tomaterna i bitar och lägg dem i grytan. Låt grytan sjuda 50 minuter. Skär korven i bitar.
Stek champinjonerna i smör. Lägg ner korv, champinjoner och oliver i grytan.
Blanda samman redningen och rör ner den i grytan. Låt grytan sjuda 5 minuter. Smaka av.
Servera med potatis eller ris och sallad.

Källa: Svenskt Kött