Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Fisksoppa med saffran

Ingredienser
400 gram torsk
300 gram laxfilé
150 gram räkor, skalade
1 st purjolök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
3 msk Hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
Olivolja

Gör så här
Skär fisken i 3 cm kuber.
Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar.
Tillsätt räkorna.

Källa: Sjömatsfrämjandet